Download de Tilburg Studentenstad App!
Tilburg Studentenstad

Politieke verenigingen

JOVD Hart van Brabant

De JOVD (Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie) is een liberale politieke jongerenorganisatie en bestaat al sinds 1949. Sinds 2000 is de JOVD officieel gelieerd aan de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). In politiek opzicht is de JOVD echter volledig onafhankelijk, wat betekent dat wij onze eigen standpunten mogen bepalen. Zo is de JOVD bijvoorbeeld voor de legalisering van softdrugs, in tegenstelling tot de VVD.

De JOVD heeft verschillende afdelingen. De afdeling in Tilburg is Hart van Brabant. Bij deze afdeling kun je op een laagdrempelige wijze kennis maken met andere liberale jongeren. Als JOVD’er kun je zelf bepalen hoeveel je uit je lidmaatschap haalt: JOVD’ers krijgen de kans om cursussen te volgen, deel te nemen aan debatten, bestuurservaring op te doen en vrienden voor het leven te maken. Niets is verplicht, maar alles is mogelijk.

Iedere maand organiseert de JOVD Hart van Brabant inhoudelijke, maar ook gezellige activiteiten. Zo zijn we naar Schrobbelèr geweest, hebben we iedere maand een borrel, is de huidig Minister van Binnenlandse Zaken van België langs onze afdeling geweest en hebben we al verschillende cursussen georganiseerd waar je leert debatteren, presenteren en waar je leert wat het liberalisme inhoudt. Kortom, een bruisende afdeling waar iedereen welkom is!

Jonge Democraten Brabant

Met ruim 500 leden is de JD de grootste politieke jongerenorganisatie van Brabant. De afdeling omvat de provincies Brabant en Zeeland. Kijk eens rond op onze website om te zien hoe jij kunt meedoen!

Elke week wordt er een activiteit georganiseerd, roulerend over de vier grote Brabantse steden. Ongeveer eens in de maand zijn we in Tilburg te vinden. De activiteiten variëren van erg inhoudelijk, met sprekers en stevige discussies, tot een gezellige en informele pubquiz-avond. Deze activiteiten zijn bijna altijd gratis en openbaar toegankelijk, dus ook als je (nog) geen lid bent ben je welkom!

Daarnaast organiseren we regelmatig trainingen om jezelf te ontwikkelen. Bekijk onze agenda voor de activiteiten die binnenkort georganiseerd worden. Heb je zelf een leuk idee? Laat het ons vooral weten!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Houd onze maandelijkse nieuwsbrief dan nauwlettend in de gaten! Deze ontvang je als lid standaard per mail. Daarnaast kun je ons ook vinden op Twitter en Facebook.

Als je contact met ons wil opnemen kan dat per mail.