Download de Tilburg Studentenstad App!
Tilburg Studentenstad

Evenementen en activiteiten

In Tilburg is het hele jaar wat te doen. Er zijn kleinschalige evenementen maar ook grote publiekstrekkers als de Tilburgse Kermis en Festival Mundial. Met name in de aanloop naar de zomermaanden is het voor jou als student goed toeven in Tilburg en wordt er ook door studentenverenigingen van alles georganiseerd. Tilburg is de 4e evenementenstad van Nederland en heeft de ambitie de komende jaren uit te groeien tot de nummer 1!

Een selectie van evenementen waar je als student je hart kunt ophalen:

TEDxTilburgUniversity
Ieder jaar zijn verschillende sprekers onderdeel zijn bij TEDx en hun ideeën delen met het publiek tijdens dit geweldige evenement onder de drie pilaren ‘Technologie, Entertainment en Design'. 

Color the City
Color the City kleurt de gehele binnenstad van Tilburg! Vele deelnemers rennen door de stad en worden ondergedompeld met kleurenpoeder, na één rondje ben je al totaal onherkenbaar.

Tilburg University Cantus
Het collegejaar wordt ieder jaar feestelijk geopend in de binnenstad met de Tilburg University Cantus. Een deel van de inkomsten gaat naar een goed doel. In 2013 is dit Serve the City, de vrijwilligersvereniging van studerend Tilburg!

Night University
Night University is een jaarlijks internationaal festival waar de wereld is uitgenodigd een kijkje te komen nemen naar wat Tilburg University te bieden heeft.

Student Sounds
Student Sounds is het grootste studentenfeest in het zuiden van Nederland en wordt twee keer per jaar georganiseerd in 013.

Festival Mundial
Festival Mundial is een muziekfestival dat sinds 1987 jaarlijks in Tilburg wordt gehouden, met een focus op wereldmuziek. Na 25 jaar gaat het festival in 2013 verhuizen van het Leijpark naar de Spoorzone. Hiermee keert het festival terug naar een intiem en toegankelijk festival met een meer experimentele programmering.

Festival Incubate
Incubate is een jaarlijks terugkerend kunstfestival in Tilburg dat zich richt op onafhankelijke cultuur.

De Tilburgse Kermis
De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux.

TOP-week
Je studentenleven in Tilburg begint met de Tilburgse introductieweek, Tilburg Orientation Program, ofwel de TOP. Bekijk een impressie van de TOP-week of bezoek de website.

WOO HAH! Festival
WOO HAH! is een gloednieuw, ambitieus en internationaal hiphop-festival

Full Moon Festival
Is een jaarlijks terugkerend feest in het centrum van Tilburg georganiseerd door drie damesdisputen.

Stukafest
Bij het Studentenkamerfestival worden studentenkamers in dertien steden omgetoverd tot minitheaters.

Springbreak
Springbreak, 's lands grootste en mooiste studentenpoolparty en tevens dé afsluiter van het collegejaar in Tilburg!

Kindergarten
Kindergarten is hèt dancefestival van Tilburg.