Download de Tilburg Studentenstad App!
Tilburg Studentenstad

Tilburg

Tilburg

Tilburg heeft jou, als (toekomstig) student, een bruisend studentenleven te bieden. Natuurlijk bepaal je zelf hoe gezellig jouw studententijd is, maar aan de stad zal het niet liggen. Tilburg heeft een compacte binnenstad waarin  je je medestudenten zeker tegen komt. 1 op de 7 is namelijk student, dat zijn er ruim 29.000. De studentenverenigingen en studieverenigingen organiseren allerlei activiteiten in de stad en zorgen hiermee voor extra sfeer. Naast het uitstekende onderwijs zijn er in de stad volop mogelijkheden voor uitgaan, cultuur, sport en ontspanning. Een van de bekendste evenementen is de Tilburgse Kermis, de grootste kermis van de Benelux.

Tilburg verandert in snel tempo. Vroeger was de stad bekend als industriestad, nu meer en meer als creatieve en culturele broedplaats. Een voorbeeld hiervan is Spoorzone013, het gebied in het stadshart van Tilburg waar industrieel erfgoed samen komt met nieuwe architectuur. De kenniseconomie, creatief ondernemerschap en internationalisering worden steeds belangrijker voor de stad, dit komt mede door de samenwerking van gemeente, hogescholen en het bedrijfsleven. De gemeente Tilburg is sinds januari 2013 een Fairtrade Gemeente. Dat betekent dat de stad extra aandacht heeft voor eerlijke handel. In Tilburg zijn tientallen winkels, bedrijven, maatschappelijke instellingen en horecagelegenheden die fairtrade producten gebruiken.

Op 8verhalenuittilburg.nl zijn, zoals de naam al verklapt, acht verhalen te zien die bewijzen dat Tilburg(ers) en studenten elkaar versterken.

Mijn Stad Tilburg

RTL heeft het programma Mijn Stad Tilburg uitgezonden. In dit programma kan je zien wat Tilburg jou allemaal te bieden heeft! Fragmenten van deze uitzending zijn terug te vinden in de afspeellijst van Jouw Stad Tilburg.

Hieronder zie je een stukje over Tilburg Studentenstad: