Download de Tilburg Studentenstad App!
Tilburg Studentenstad

Sportverenigingen

Studentensportverenigingen
Benieuwd waar jij voor het sporten terecht kunt tijdens je studietijd? Kijk hier voor een overzicht van alle verenigingen.

FOSST
FOSST, Federation of Student Sports Tilburg (voorheen bekend als Sportraad Pendragon), is de belangenbehartiger van alle sportkaarthouders, al dan niet verbonden aan een vereniging. De vereniging komt op voor de belangen van de studentensport in Tilburg en stimuleert sport onder HBO- en WO-studenten. Ook is FOSST het overkoepelend orgaan van de studentensportverenigingen. Zij adviseert het studentensportcentrum, en voor het hoofd van het studentensportcentrum is zij het aanspreekpunt voor alle verenigingen. Om die reden vindt er dan ook regelmatig overleg plaats tussen FOSST en het studentensportcentrum. Tot slot organiseert de sportraad gedurende het hele jaar grote en kleinere evenementen.

Vidar
Vidar is de studentenroeivereniging van Tilburg. De T.S.R. Vidar is opgericht in 1961 en lid van de Zuidelijke Roeibond. Sinds de oprichting wordt er door leden op nationaal en internationaal topniveau geroeid. Daarnaast wordt er veel recreatief geroeid in competitieverband. Het verenigingsgebouw van Vidar ligt aan de Beekse Bergen 5 in Hilvarenbeek. Dit complex werd geopend in november 2012.

TSDV DanceNation
TSDV DanceNation is dé studenten dans vereniging van Tilburg. Met hun velen leden wordt er gedanst in verschillende dansstijlen: jazz dance, hip hop, paaldansen, klassiek ballet, moderne dans en het demoteam. Daarnaast worden er veel dansgerelateerde en gezellige activiteiten ondernomen. Denk hierbij aan workshops salsa, go go dansen en Afrikaanse dans. Naast de dansgerelateerde activiteiten hebben ze ook minder dansgerelateerde activiteiten, zoals een maandelijkse borrel, cycling dinner, een cocktail workshop en een barbecue aan het eind van het jaar.. Bij TSDV DanceNation is het altijd super gezellig! En niet te vergeten: TSDV DanceNation is uitgeroepen tot de leukste studenten sport vereniging van 2015! Wil je ook een leuk jaar, word dan zeker lid. Hopelijk tot snel!

Check hier het filmpje van TSDV DanceNation.