Download de Tilburg Studentenstad App!
Tilburg Studentenstad

Sportevenementen

In Tilburg worden het gehele jaar ook veel sportevenementen georganiseerd, met name op het gebied van de duurloop. Hieronder tref je een overzicht van enkele sportevenementen in Tilburg waar veel studenten bij betrokken zijn:

Tilburg Ten Miles
De Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles is een wegwedstrijd en trimloop in en om het centrum van Tilburg.

Hart van Brabantloop
De Hart van Brabantloop is een estafetteloop over ongeveer 105 kilometer in de omgeving van Tilburg. Ieder jaar lopen er veel studenten mee.

GNSK
GNSK staat voor Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) en is een grootschalig jaarlijks terugkerende sportevenement. Het evenement werd in 2014 in Tilburg georganiseerd.

Warandeloop
De Warandeloop is een tweedaags internationaal hardloopevenement in Tilburg dat in het vierde weekend van november plaatsvindt.

NSK Beachtennis
Een evenement waar tegen de 200 studenten uit Tilburg, maar ook van ver daar buiten, op af komen. Dit is een driedaags evenement waar sport en feest gecombineerd worden. 

Blauwe Ballen Toernooi
Het Blauwe Ballen Toernooi is een groot jaarlijks terugkerend toernooi voor hockeyende studenten uit heel Nederland, georganiseerd door hockeyende studenten van SHOT.