Download de Tilburg Studentenstad App!
Tilburg Studentenstad

Enactus


Enactus is een internationale non-profitorganisatie die studenten, het hoger onderwijs en leiders uit het bedrijfsleven bij elkaar brengt en Enactus Tilburg University is een onderdeel van dit grote wereldwijde netwerk. Deze diverse groep gemotiveerde ‘social entrepreneurs’ zetten zich in door op zowel nationaal als internationaal niveau projecten op te zetten die een positief effect hebben op de levens van mensen in nood. Studenten die actief zijn voor Enactus ontwikkelen projecten over de hele wereld, waarbij ze professionele begeleiding krijgen van hogeronderwijsinstellingen en leiders uit het bedrijfsleven.

Deze projecten zorgen niet alleen voor verandering van levens, het helpt studenten ook bij het ontwikkelen van talent en leiderschapsvaardigheden die nodig zijn voor hun toekomstige carrière. Of zoals ze zelf zeggen; ‘Het grootste project, dat ben jijzelf’.

Actieve samenwerking
Elk team heeft een University Advisor die verbonden is aan de onderwijsinstelling en het Team begeleidt in teamprocessen. Daarnaast heeft ieder team een Business Advisory Board waarbij professionals uit het bedrijfsleven het Team adviseren over projectorganisatie en teamontwikkeling. Ook Enactus Netherlands ondersteunt de lokale Teams bij de ontwikkeling en uitvoering van de projecten.

Betrokken en ondernemend
Alle Enactus teamleden zijn erg betrokken en zetten zich belangeloos in om vooruitgang mogelijk te maken. Iedere student die ervan overtuigd is dat de wereld een stukje beter gemaakt kan worden door actie te ondernemen kan zich inzetten voor Enactus. De Teams zijn interdisciplinair; studenten van alle studierichtingen zijn welkom. De verscheidenheid binnen de Teams zorgt ervoor dat er voor de uiteenlopende werkzaamheden voor de projecten altijd passende kennis en kunde beschikbaar is.

Wil je graag meer weten over jouw mogelijkheden binnen deze groep, wil je graag mee doen met een van de projecten, of wil je misschien zelfs je eigen project beginnen? Stuur dan een e-mail naar info@enactustilburg.nl en leer meer over jouw potentie binnen Enactus!

Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op hun website: www.enactustilburg.nl of Facebook pagina