Download de Tilburg Studentenstad App!
Tilburg Studentenstad

Ondernemen

De uitreiking van een cheque aan een student

Tilburg is bekend als ondernemende stad. Dit zie je terug in de vele kleine ondernemingen en de sterke MKB-sector. 85 procent van alle ondernemingen in Tilburg vallen onder het Midden- en Kleinbedrijf. Als student krijg je in Tilburg veel mogelijkheden om je eigen onderneming te starten. Het onderwijs richt zich in het bijzonder op ondernemerschap en via de diverse ondernemerscentra van de universiteit, Fontys en Avans kun je als student de 1e stappen zetten richting een eigen onderneming. Ook na je afstuderen kun je in Tilburg terecht voor ondersteuning, bijvoorbeeld bij stichting Starterslift waar je op allerlei fronten geholpen wordt bij het starten van je eigen bedrijf.

Als creatief ondernemer kun je terecht bij Stichting Ateliers voor je eigen werkplek in de stad.

Meer over ondernemen in Tilburg:

Ondernemerscentra voor studenten
Avans, Fontys en Tilburg University hebben ieder hun eigen ondernemerscentrum.

Academic Business Club
De Academic Business Club (ABC) is een netwerkorganisatie voor studenten die geïnteresseerd zijn om tijdens of na hun studie een eigen onderneming te starten.

Enactus
Enactus Tilburg University is een internationale non-profitorganisatie die studenten, het hoger onderwijs en leiders uit het bedrijfsleven bij elkaar brengt en is een onderdeel van dit grote wereldwijde netwerk.

Event Academy
Event Academy wordt georganiseerd door City Marketing Tilburg en Fontys ACI. Leer alles over het organiseren van evenementen.